Наверх

Смачненькі рецепти: Лимонно-імбирний напій

Автор
Опубликовано: 4402 дня назад ( 6 апреля 2012)
Рубрика: Кулінарія
Редактировалось: 17 раз — последний 11 сентября 2012
Играет: Slade
0
Голосов: 0
Лимонно-імбирний напій для підвищення імунітету!
Та трохи про імбир.




Компоненти:

Шматочок імбиру, розміром з волоський горіх (для любителів "гаряченького" можна і більше)
сік 1/3 середнього лимону або апельсину :)
2-3 листочка свіжої м'яти
1-2 ч.л. цукру

Імбир подрібнити чи натерти.
Довести воду до кипіння, додати натертий імбир і зняти його з вогню.
Лимон (апельсин) можна кинути цілим кусочком, а можна видавлений сік.
Можете насолоджуватись ароматом!

Якщо Ви хочете використовувати імбирний чай як ліки проти застуди, кип'ятіть його 10 хвилин з відкритою кришкою. При використанні меленого сухого імбиру замість свіжого, потрібно зменшити його кількість вдвічі (1/2 чайної ложки) і тримати на повільному вогні приблизно 20 хвилин. Додати цукор в суміш. Потім готову суміш процідити, при цьому намагаючись вичавити якомога більше рідини. Додати лимонний (або апельсиновий) сік і перець. Подавати бажано гарячим.

Цей чудовий напій добре допомагає при застуді, знімає м'язові болі і болі в горлі. Склянка імбирного напою допоможе позбутися від головного болю, втоми і поганого настрою.

Доречі, імбирний чай допомагає при токсикозі вагітних, також його можна давати навіть дітям...

Якщо любите мед, то можете додати замість цукру, коли Ваш напій буде теплим, а не гарячим!!!
В гарячому середовищі мед стає токсичним!

А ще до чаю можна додати полунички (навіть морожені) або полуничний сироп!

Також, дещо про ІМБИР!



Так чим же корисний цей корінь замислуватої форми...

Про корисні властивості імбиру написано немало. Імбир дуже багатий вітамінами А, В, С та мікроелементами, а також, магній, калій, кальцій, цинк, фосфор, залізо, натрій і багато інші корисних речовини. Через те, що всі ці елементи натурального походження, вони практично повністю засвоюються організмом, і як наслідок, роблять його більш стійким до простудних та інших захворювань. Це дійсно так. Імбир дуже добре допомагає при перших ознаках застуди.

Антибактеріальні та імуннопідвищуючі властивості імбиру.

При болях в горлі рекомендуют розжувати скибочку свіжого кореня. Попередньо, необхідно очистити його від шкірки. Можливо, корінь Вам здасться занадто пекучим і терпким, але це того варто. Вже через кілька секунд ви відчуєте, як сік імбиру починає зігрівати горло, а біль поступово зникає. Все більше людей віддає перевагу розжовуванню імбирних скибочки замість розсмоктування м'ятних цукерочок або використання спреїв для горла. Всі ці ненатуральні препарати лише ненадовго знімають біль, не усуваючи самої причини її виникнення, і вже через декілька годин горло знову починає боліти. Імбир же впливає на саме вогнище захворювання, вбиває інфекцію і знімає запалення, в цьому і є одна з найбільш корисних властивостей імбиру.

Завдяки своїм протизапальним властивостям імбир ефективно бореться зі шкідливими бактеріями та нальотами, що утворюються в ротовій порожнині, такими як ангіна або стоматити. В цьому випадку потрібно повільно розжувати часточку кореня або випити гарячого імбирного чаю.

Тепер ні мамам з татам ні діткам застуда не страшна!

Також відома користь імбиру для серця.
Як ми знаємо, магній і калій вважаються найбільш важливими мінералами для роботи серця. Їх достатній вміст в організмі забезпечує поліпшення кровообігу, нормалізацію серцевого ритму, знижує ризик виникнення тромбів, підвищує витривалість серцевого м'яза, знижує стомлюваність і т.д. Тому додавання імбиру в свій щоденний раціон буде додатковим джерелом цих життєво-важливих елементів. Крім того, імбир зміцнює судини і покращує їх прохідність.

Як імбир впливає на травнлення.
Завдяки вмісту в імбирі значної кількості незамінних для травлення амінокислот, цей корінь нормалізує травлення та рівень холестерину, створює в шлунку сприятливу мікрофлору та усуває небажані бактерії, надлишок яких може викликати дисбактеріоз або розлад шлунку. Також поширено використовується корінь імбиру в боротьбі із зайвою вагою. Він прискорює обмін речовин, тому процес спалювання калорій відбувається набагато швидше. А для жінок та матусь це дуже актуально!

І ще одна дуже приємна новина для тих, хто не любить часто чистити зубки smile це корисна властивість імбиру - якщо пожувати після їжі скибочку, то Ваше дихання надовго залишиться свіжим. Ось так :)

А також інформація для мам, які люблять природню косметику!
Застосування імбиру в косметології.

Маска для обличчя.

Готується зі свіжого кореня імбиру, покращує колір обличчя, підвищує пружність і еластичність шкіри, підсилює приплив крові і допомагає виводити токсини з організму. Антисептичні властивості імбиру допомагають позбутися від прищів на обличчі і зняти запалення.

Для приготування такої маски змішайте столову ложку натертого на дрібній тертці кореня та мед. Отриману кашку нанесіть на обличчя та полежте 20 хвилин із закритими очима. В цей час ви відчуєте як імбир зігріває обличчя, і навіть може виникнути легке відчуття печіння. Змивати маску потрібно акуратно, теплою водою. Слідкуйте за тим, щоб імбир не потрапив в очі, інакше буде сильно щипати. В кінці процедури нанесіть на обличчя живильний крем.

Маска для волосся.

Маска з імбиру для волосся допомагає зміцнити волосяні цибулинки, посилити ріст волосся і зробити його блискучим.

Натріть імбир на тертці. Для цього краще використовувати найдрібнішу тертку, щоб утворилося більше соку. Кашку з імбиру та соку потрібно ретельно втерти в коріння волосся, обгорнути волосся махровим рушником та залишити маску приблизно на годину. Після чого помийте голову як звичайно.

За сукупністю корисних властивостей імбир можна назвати, дійсно, унікальним рослиною.

З недавнього часу в нашій сім'ї імбир став одним з найпопулярніших продуктів, який завжди можна знайти в холодильнику.

Понравился пост? Поделитесь:

6783 просмотра
Комментарии (1)
Александра Тайлер # 6 апреля 2012 в 12:23 0
Дякую за пораду! Нам, як ніколи доречна...ми всією сім'єю дуже любимо імбир у будь-якому вигляді, а малюк, особливо - сушеним із цукром...тепер спробую приготувати напій і будемо разом лікуватися)))
© All Rights Reserved. Дети скоро!
При цитировании материалов сайта прямая ссылка обязательна. Полное использование материалов запрещено.
Телеканал Надія Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека.