Наверх

Тепер декупаж! Від теорії до практики

Автор
Опубликовано: 4245 дней назад (10 сентября 2012)
Рубрика: Рукоділля
Редактировалось: 20 раз — последний 11 сентября 2012
0
Голосов: 0
Хочу знову поділитись з вами своїми рукодільними роботами, якщо можна так сказати. Тепер буде трошки декупажу і знову мої початки, бо я все ще вчуся, тому все виглядає трохи примітивно як на мене. Але може комусь буде цікаво поглянути. Але нажаль у мене не збереглося фото майстер-класів, обіцяю справитись.

Найперші мої роботи, так для проби - це дві скляні баночки. Перша проба завжди найважча, бо тоді ще не відомі різні нюанси та різна специфіка декорування. Але можна сказати, що щось таки вийшло, хоч якісь вони не закінчені здаються.

Робила я їх довго, та й спішити, в принципі, нікуди було)) добре, коли ніхто не підганяє).

Як я їх робила...взяла найперші скляні баночки, одну з-під закрутки, іншу з соку, сіла, поставила перед собою і почала уявляти, що ж на них можна причепити...серветок тоді у мене майже не було, тому вибір був невеликий і недовгий процес)) Вибрала. Потім обезжирила баночки. Так потрібно робити з кожною заготовкою, перед тим як починати наносити на неї грунтовку чи фарбу. Це робиться для того, щоб фарба не відшарувалася від предмету, якщо він буде не очищений.

Була у мене тоді маленька баночка фарби, але дорога, яка мала дивну назву - Цинкові білила, таку мені запропонували в рукодільному магазині як декупажниці-початківцю. Але з впевненістю повідомлю вам, що краще одразу поїхати в будівельний супермаркет і купити там акрилову фарбу на водній основі для стін. Для мене, спочатку, це також дивно прозвучало від інших декупажниць, але у них досвіду багато, тому сперечатись не варто. Тому я пошкодувала, що раніше цього не знала, але була рада, що ще не накупила різних непотрібних та ще й дорогих матеріалів в спеціальному магазині для рукодільниць.

Варто повернутись до баночок) Спочатку про пузатеньку. Нанесла я на неї фарбу в три шари (це мінімум, щоб вона повністю покрила банку і не було просвітів) з проміжним висиханням кожного, на це пішов весь день. Коли фарба висохла, треба було вирізати мотиви, які я хотіла наклеїти. Процес важкий, особливо для очей.

Вирізавши, я взяла тільки верхній шар з малюнком і приклеїла на баночку методом файлу, щоб не було складок, але у мене вони все-одно були, тому, прийшлось довго та акуратно розправляти пензликом, щоб не порвати тонесеньку серветку.

Далі пензликом нанесла шар будівельного ПВА, покривши всю серветку. Клей розбавила з водою 1:1, щоб легше було наносити і не порвати серветку. Звичайно, почекала поки висохне. І на останнє нанесла три шари лаку, з проміжним висиханням кожного. Пошкурила не потрібні виступи та складочки. Можна і більше шарів лаку, тоді баночка буде більш гладенькою і мотив не буде виступати, та й виглядати буде акуратніше. Але тоді, я про це ще не знала.


фото баночки з іншого боку і з доданою стрічкою


Друга баночка робилась трохи складніше, тому і довше. Там після нанесення квіткового мотиву, мені захотілось, щоб вона вся була того ж кольору, що і фон серветки, а кольорових фарб у мене ще не було, що ж робити…От тоді я і вирішила, а чому б той самий фон серветки не міг би стати фоном на баночці. А коли я вже почала приклеювати ті маленькі кусочки фону на ПВА, я подумала, а чи варто було… Бо воно дуже важко давалось, прилипало до рук, відривалось… Ох, намучилась, але якщо вже почала, то треба завершити.

Нарешті все приклеєне, тепер може сохнути, а я можу помити руки уся в клею і відпочити)) Завершальне нанесення трьох шарів лаку було найприємнішим процесом.



Наступна баночка дісталась мені від мого тата)) уже починаю жебракувати у всіх знайомих цікаві скловироби)))
На цій баночці я вирішила попрактикувати, так званий в народі, яєчний кракелюр. Дроблена шкарлупа приклеюється уже на ґрунтовану акриловою фарбою заготовку.

Була цікава і дуже кропітка робота. Кожен шматочок шкарлупи треба було приклеїти окремо і так, щоб малюнок вийшов красивий. Після висихання ПВА, покрила зону покриту шкарлупою золотою декоративною емаллю. Далі в середній зоні приклеїла чорно-білий фрагмент серветки.

Ще вирішила прикрасити пляшку саморобною кісточкою з коричневої мотузки.

Ця робота, поки що також не закінчена, і я ще не придумала чогось підходящого для доповнення.


і вигляд зблизька


Цю коробочку для зубочисток я вирішила задекупажити після того як нарешті купила собі кольорові пігментні фарби. Спочатку закурила коробочку, нанесла грунт, а потім вже жовту фарбу. Після висихання в діло пішли кусочки серветок, але цього разу не тільки вирізані, а і рвані, там де контури розмиті, щоб виглядало акуратніше. Потім як завжди черга лакувати. Як на мене, коробочка вийшла затемна, але то на любителя. І взагалі, коробочка вже подарована))






Ось нарешті остання робота. Ніколи б не подумала, що я буду її робити на замовлення і матиму на це благородне діло тільки один день…Хоч раніше витрачала біля трьох днів на одну роботу. Але, все-таки, я завершила її вчасно, чому була дуже рада. Через брак часу не вдалось застосувати на пляшці якихось нових цікавих технік, тільки грунт, вирізаний мотив серветки, кольорові фарби для тонування і саморобний контур золотого кольору. А на останок знову ж таки три шари лаку, але все-ж варто наносити більше шарів лаку для кращого вигляду і зберігання, щоб виріб міг довше радувати око.

І фінальний штрих - декорування горла квіточкою, яка зав'язується на стрічку.

Понравился пост? Поделитесь:

2807 просмотров
Комментарии (0)

Нет комментариев. Ваш будет первым!

© All Rights Reserved. Дети скоро!
При цитировании материалов сайта прямая ссылка обязательна. Полное использование материалов запрещено.
Телеканал Надія Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека.