Наверх

Урок малювання акварельними фарбвами. Море.

Автор
Опубликовано: 4104 дня назад (23 января 2013)
Редактировалось: 4 раза — последний 14 февраля 2013
0
Голосов: 0
Щось ми трошки прихворіли всією сім'єю. Старший син в садочок вже неділю не ходить, чоловік на роботі. З дітками цілий день сиджу сама. Тож приходиться придумувати для них нові цікаві заняття. Сьогодні вирішила провести урок малювання для старшого синочка, поки менші в обід спали. Адже зараз я з ним дуже мало часу проводжу на одинці, бо більшість часу, він в садочку. Він вже давно розповідає, що хоче бути художником, отож малюємо ми дуже часто. Але зазвичай, він малює сам і тему вибирає сам. А сьогодні хоч я й не художниця, але зібралася малювати разом з ним.

Щоб малювати вирішила взяти один пензлик, щоб поки я буду малювати деталі на своєму малюнку і розповідати, він уважно слухав і не малював сам.

Тему я обрала "Море" (щось мене потягнуло на романтику). Ми моря ще не малювали і я хотіла пояснити йому поняття "лінія горизонту", думаю ця тема чудово підходить. З цього й почала, спершу намалювала на своєму аркуші лінію хвилясту, тоді домалювала море змішуючи фіолетову і блакитну фарбу. Коли Максим почав малювати своє море, то мене дуже здивував. Він запитав чи можна ще добавити і зеленої фарби, чого я в своєму малюнку не зауважила. А скільки багато хвильок довелось йому намалювати, щоб повністю замалювати листка! Це чудова підготовка руки до письма!

Наступним кроком ми малювали кораблики. Спершу обговорювали вибір кольору, в якому місці його намалювати, якого розміру. Потім як і хвилі по-черзі малювали. Далі сонце і небо, тут ми теж з кольорами експериментували, змішували дуже багато, щоб отримати бажаний колір, це дуже весело!

Для початку покажу свій малюнок, суворо не судіть, дуже старалась.


А це Максима (4,8 роки):

Коли ми вже закінчували роботу, прокинувся Данилко, і теж став просити малювати море. Він пройшов від нас короткий інструктаж, і його малюнок мене дуже здивував. Максимко навіть сказав, що його корабель найкласніший. Данилку 2 роки 9 місяців.

Потім ми обговорювали малюнки. Хоча тема у них одна, але характер і настрій зовсім різний. Мій спокійний та романтичний. У Максимка - неспокійний, бурхливе море, темні хмари. У Данилка - веселий та сонячний.

Завтра збираємося організувати виставку))

Понравился пост? Поделитесь:

4685 просмотров
Комментарии (1)
Александра Тайлер # 25 января 2013 в 13:09 0
Молодці! Дуже гарні роботи!
Бажаємо пошвидше видужувати )))
© All Rights Reserved. Дети скоро!
При цитировании материалов сайта прямая ссылка обязательна. Полное использование материалов запрещено.
Телеканал Надія Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека.